Cum puteti recupera prejudiciul in cazul angajatilor care fura sau provoaca pagube?

Va invitam sa participati la webinarul


Raspunderea patrimoniala.
Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza

 

 

Stimate manager,

 • Cum procedati cu angajatii care va produc un prejudiciu?Ii puteti trage la raspundere? E vreo sansa sa va recuperati paguba?
 • Ce spune legea in acest caz? Trebuie neaparat sa ajungeti in instanta?
 • E posibil sa aplicati si o sanctiune disciplinara, nu numai patrimoniala?


Prof. univ. dr. Raluca Dimitriu va invita in data de 28 martie 2019 la webinarul Raspunderea patrimoniala. Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza, in cadrul caruia va sustine o prezentare completa pe acest subiect, axata pe problemele sensibile intalnite in practica.

Veti afla ce aveti de facut, concret, in situatia in care un angajat fura sau se face vinovat de producerea unei pagube, veti sti ce parghii legale aveti la dispozitie, veti intelege exact ce procedura trebuie sa urmati pentru a recupera cu succes prejudiciul, in cel mai facil mod pentru dvs..


Tematica:

 1. Nota de constatare si evaluare a pagubei. Etape procedurale, termene, notificari.
 2. Cand este necesar sa mergem in instanta pentru recuperarea prejudiciului?
 3. Cazul in care paguba a fost produsa in comun de mai multi salariati - ce despagubiri putem pretinde de la fiecare?
 4. Practica judecatoreasca in materia raspunderii patrimoniale.
 5. Recuperarea sumelor platite necuvenit salariatului.
 6. Situatia inversa: despagubirea salariatului de catre angajator. Daunele morale.

 

Stiati ca…

 • ...daca fapta ilicita consta in savarsirea unei infractiuni, salariatul nu va raspunde patrimonial potrivit Codului muncii, ci potrivit normelor generale de drept civil?
 • ...Codul muncii a fost modificat astfel incat permite angajatorului recuperarea unei parti din prejudiciu pe baza acordului partilor, fara a fi necesara o hotarare judecatoreasca?
 • ...salariatul nu raspunde si pentru prejudiciile morale pe care le produce angajatorului sau?


O recomandare:

Daca salariatii stiu ca urmeaza sa raspunda pentru orice prejudiciu, ei vor evita sa aiba initiativa, sa experimenteze noi materiale sau produse, sa puna in practica noi idei. Iar aceasta situatie poate cauza uneori pierderi mai mari decat un eventual prejudiciu in sine.

E bine, deci, sa stabiliti un risc normal al serviciului, care sa inlature raspunderea in cazul unei initiative de imbunatatire a procesului de productie, mai ales in cazul specialistilor si celor cu functii de conducere. Aflati mai multe detalii la webinar.


Cum se va desfasura webinarul din 28 martie?

In data de 28 martie, ora 15.00, trebuie sa accesati www.videoseminarii.ro si sa va autentificati folosind username-ul si parola (acestea vi se vor comunica cu 2 zile inainte de desfasurarea webinarului, prin intermediul e-mailului). Nu conteaza locul in care va aflati, conteaza doar sa aveti conexiune la Internet.

In prima parte, dna prof. Raluca Dimitriu va sustine o prezentare video, iar in partea a doua va comenta si solutiona cele mai frecvente probleme intalnite in practica.

Nu uitati! Aveti posibilitatea de a adresa 2 intrebari in cadrul acestui webinar.

Mai exact, pana la data de 25 martie, va invitam sa transmiteti intrebarile dvs. pe adresa de e-mail: mru@rs.ro. Repetam, raspunsurile le primiti prin e-mail.

Important! Datele de conectare (adresa web, username, parola) le veti primi prin e-mail cu 2 zile inainte de eveniment, astfel incat in ziua de joi, 28 martie, ora 15.00, sa va puteti loga si sa participati la webinar-ul sustinut de dna Raluca Dimitriu despre aspectele sensibile create de noile modificari legislative.

 

Data desfasurarii webinarului: 28 martie
Intervalul orar: 15.00-16.30
Conditii: conexiune la Internet

 

Taxa participare pret special: 166 lei +TVA, fata de pret vechi: 208 lei + TVA!

 

Veti primi prin e-mail datele de conectare (adresa web, username, parola) astfel incat joi, 28 martie, ora 15.00, sa va puteti loga si sa participati la webinar.

 

Nu uitati! Aveti posibilitatea de a adresa 2 intrebari in cadrul acestui webinar.
Dupa achitarea taxei de inscriere, va invitam sa transmiteti intrebarile dvs. pe adresa de e-mail: mru@rs.ro, pana la data de 25 martie. Raspunsurile specialistilor le veti primi pe e-mail.

 

Va garantam ca veti afla lucruri putin cunoscute si extrem de utile!

 

Va asteptam cu placere!

Formular de comanda